A botox kezelés az egyetlen a világon, mellyel sokkoló ránctalanítás érhető el: de hogyan működik? Bemutatjuk!

A botox kezelés alapja

A botox maga egy fehérje természetű anyag, pontosabban a Botulinium toxin A típusa, amely egy anaerob baktérium termeléséért felel. A botox kezelés úgy fiatalít és ránctalanít, hogy gátolja az ideg-izom közötti ingerület átvitelt, melynek köszönhetően nem engedi összehúzódni az izmokat, így kisimítja a ráncokat. Előnye, hogy a botox kezelés nem károsítja az izmokat, így korlátlanul meg lehet bármikor ismételni.

A botox kezelés folyamata

A botox kezelés maga egy meglehetősen egyszerű és gyors beavatkozás, mely a nap bármely szakaszában elvégezhető, hiszen nem szab gátat a napi rutinnak, utána ugyan úgy lehet folytatni a napi teendőket. Botox kezelés előtt a bőr alapos fertőtlenítésen esik át, mely után egy nagyon vékony tűvel több szúrásponton keresztül kerül a mimikai izmokba beinjekciózásra a botilinum toxin.

Meddig hatásos a botox kezelés?

A botox kezelés után nagyjából 3-4 nappal kezdődik a javulás, első hétre 70%, a második hét végére pedig beáll a 100%-os hatás. Sokan aggódnak a kezelést követő apró pontok miatt, ám nem kell félni: a duzzanatok általában a kezelést követő 4-5 óra múlva szinte észrevehetetlenné válnak. A botox kezelés hatása szemek körüli szarkalábak esetében nagyjából 3-4 hónapon keresztül tartanak, míg például a szemöldök közötti ráncok tekintetében ez az idő 4-6 hónapra tehető.

Botox kezelés utáni teendők

Fontos, hogy botox kezelés után a mimikai izmok jól át legyen mozgatva az első 2-3 órában, például grimaszolással. Kezelés után lehetőleg ne változtatgasson testhelyzetet, ne hajolgasson és ne masszírozza vagy dörgölje a kezelt területet a következő 48 órában! A botox kezelés utáni 2 napban nem szabad olyan interakciót sem végezni, mely hőmérséklet emelkedést produkálna, azaz kerülni kell a szolit, a szaunát, a napozást és a forró fürdőket is.

 

Megosztás Facebook-on

ÍRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZÁS