A leggyakoribb kérdésekre válaszolunk lézeres szőrtelenítés témában.

Lézeres szőrtelenítés: hitek és tévhitek !

A hagyományos szőrtelenítési eljárások rövid távú megoldásokat nyújtanak. A lézeres szőrtelenítés látványos és hosszú távú megoldást kínál, ám bizonyos szabályokat be kell tartani.

Hagyományos eljárás mint a gyantázás esetében nem csupán az égési sérülés veszélye állhat fenn, de az eljárás során sokan tapasztalnak allergiás reakciókat, emellett pedig a szőrszálak a visszanövés során a bőr alá is benőhetnek. A nem megfelelő szőrtelenítési eljárás alkalmazása után akár hónapokig is láthatóak a bőr alatt a benőtt szőrszálak, még akkor is, ha már nem alkalmazzuk ezeket a technikákat. Ha esetleg gyulladás kíséri a folyamatot, akkor kialakult a szőrtüszőgyulladás.

A lézeres megoldás a szőrbenövésre és a szőrtüszőgyulladásra !!

Vannak mellékhatásai a lézeres szőrtelenítés kezelésnek?

A lézeres szőrtelenítés egy nagyon kíméletes szőrtelenítési folyamat, ám mint mindennek, ez is járhat mellékhatásokkal. Arra mindenképpen fel kell készülni, hogy lézeres szőrtelenítés után bőrpír fog megjelenni a kezelt területen, ez viszont teljesen természetes velejárója a kezelésnek, így nincs mitől megijedni: pár órán belül, de egy-két napon belül garantáltan elmúlik!

Hány lézeres szőrtelenítés alkalom szükséges a teljes szőrtelenséghez?

Lézeres szőrtelenítés tekintetében nem mindegy, hogy melyik testtájék van kezelve. Függ a szőrszál növekedésének gyorsaságától, a szőrzet színétől, vastagságától illetve a bőr színétől is. Egy hónaljnak például nincs szüksége olyan gyakori kezelésnek, mint egy lábnak, így erre a kérdésre nehéz egyértelmű választ adni. Az viszont biztos, hogy még a legmakacsabb területet is kb négy-hat hetente kezelni szükséges! Általános az 4-6 alkalom de ez egyénenként változó.

Hány éves kortól ajánlott a lézeres szőrtelenítés?

A szőrnövekedés, mint testünkben szinte minden a hormonális változásoktól is függ. Így azok, akik  például 16-17éves korukban lézeres szőrtelenítés kezelésen vesznek részt, garantáltan kisebb lesz a hatékonyság, hiszen az ő szervezetük még hormonálisan meglehetősen aktív. Ha például hormonális probléma is áll a fokozott szőrnövekedés hátterében, akkor pedig szintén lehet arra számítani, hogy gyakrabban kell a kezelést elvégezni.

Szabad-e szőrteleníteni a lézeres szőrtelenítés előtt? 

Nagyon fontos, hogy lézeres szőrtelenítés előtt nem szabad semmilyen „durvább” szőrtelenítést végezni, de 1 nappal a kezelést megelőzően le kell borotválni az adott területet, hogy a tényleges kezelés napján a szőrszálak 1mm hosszúak legyenek körülbelül. 

Hogyan működik a Dióda lézeres szőrtelenítés? 

A diódalézer technológia lényege, hogy a lézersugarat célzottan juttatja el a szőrtüszőbe, ahol a festékanyagot termelő sejteket elpusztítja.

A dióda lézeres szőrtelenítő technológia a fény és hő szelektív dinamikáján alapul.

A lézer fény elnyelődik a szőrszálban és szőrtüszőben lévő melaninban és hővé alakul, így megnöveli a szőrtüsző hőmérsékletét. Mikor a hőmérséklet kellően magasra emelkedik, visszafordíthatatlanul károsul a szőrtüsző szerkezete, amely eltűnik a szőr természetes fiziológiai folyamatai során, így tartós szőrtelenítést érhetünk el.

Egy jó Dióda lézeres szőrtelenítő eszköz inden féle szőrzetet tud kezelni, legyen szó világos, sötét vastag vagy vékony szőrzetről.

 

 

Megosztás Facebook-on

ÍRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZÁS