Sokan nem tudják, hogy mégis miért fontos annyira, és egyáltalán mi fán terem a nyirokmasszázs? Cikkünkben elmagyarázzuk:

A nyirokmasszázs célja

Az egészséges test alapja a jól működő nyirokrendszer, a nyirokmasszázs kezelésre pedig a legalkalmasabb eszköz nem más, mint az LPG Integral II. A nyirokmasszázs segítségével serkenthetjük a nyirokrendszer működését, illetőleg a para-szimpatikus idegrendszer aktivitását. Ennek célja pedig az, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak segítségével, karbantartásával olyan mértékig támogassuk szervezetünket, hogy önmagában legyen képes megbirkózni a nyirokkeringéssel, a méregtelenítéssel és az immunrendszer megfelelő, stabil működtetésével.

A nyirokmasszázs előnye

A nyirokmasszázs maga olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását. A nyirokmasszázs egy hihetetlenül fontos folyamat, hiszen segítségével javul a nyirokrendszer ellenálló képessége, megszűnik az anyagcserezavar, kiürül a szöveti ödéma – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javul a vérkeringés, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátása is. A kezelés hatására az olyan érzékeny nyirokterületek fájdalma, mint ágyék, hónalj vagy nyaki terület, meglehetősen mérséklődik, hiszen működésük javulásnak indul. A kezelések hatására felgyorsul ugyanis a nyirokkeringés, mely hatására megszüntethető a végtagok ödémásodása is.

Nyirokmasszázs géppel

Mint fent említettük, a nyirokmasszázs elvégzésére a legmegfelelőbb eszköz az LPG Integral II. gép, mely sokkal több egy sima szépészeti gépnél: ez a gépezet ugyanis rehabilitációs gép is egyben! Az LPG titka nem más, mint a görgők, melyek egymástól külön forognak, illetőleg az állítható vákuumerőssége, frekvenciája és reteszi is sokkal különlegesebbek, mint a többi LPG masszázsgépé. Fontos, hogy kezelés előtt a páciens igyon meg napi 2-3 liter vizet, hiszen a szervezet ennek segítségével könnyebben ki tudja választani a felhalmozódott salakanyagokat, nyákokat.

Milyen gyakori legyen a nyirokmasszázs?

Nyirokmasszázst rendszeresen érdemes alkalmazni, hiszen gyógyító előnyei mellett még attól sem kell félni, hogy bármilyen káros mellékhatással találkozzunk 1-1 kezelés után. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt, hiszen, ha a test erősen elsalakosodott, nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani. Több kezelés után azonban meglehetősen feltűnő, és a páciensek életét hihetetlenül megkönnyítő eredményre számíthat mindenki, aki nyirokmasszázs mellett teszi le a voksát! 

Megosztás Facebook-on

ÍRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZÁS