Aki HIFU kezelés felé kacsingat, gyakran találkozhat meglehetősen olcsó, ám annál inkább veszélyesebb szolgáltatásokkal. Miért óvakodjunk ezektől? Cikkünkben bemutatjuk:

Mi is az a HIFU kezelés?

Először is tisztázzuk, mi az a HIFU kezelés. Ez a fajta beavatkozás egy úgynevezett fókuszált speciális ultrahang segítségével stimulálja a bőr belső rétegeit úgy, hogy mikro sérüléseket ejt rajta. Ezek ugyan kívülről nem látható sérülések, ám a bőr alatti rétegeket nagyon is érintik, hiszen a gyógyulási folyamatnak köszönhetően ahogy a bőr regenerálódik és megújul, úgy lesz egyre feszesebb és üdébb megjelenésű. Az eredmény pedig 3-6 hónap múlva egy egyre kisimultabb, tömörebb, ránctalanabb, ragyogóbb bőr lesz.

A HIFU kezelés felelősséggel jár

HIFU kezelés tekintetében nem sznobságról beszélünk akkor, ha azt mondjuk: a drága HIFU kezelés a jó HIFU kezelés! Hogy miért van ez így? Mert az orvos-esztétikai HIFU gép meglehetősen borsos árú készülék, melyet fenntartani is nagy összegbe kerül, így, ha már gyanúsan olcsó egy HIFU kezelés ára, következtethetünk belőle arra, hogy egy sima kozmetikai asztali HIFU gép lesz a dologban, mely nagyjából vagy se minőségileg nincs bevizsgálva, se nem rendelkezik certifikációval, se orvosi CE engedéllyel, vagy csak egy egyszerűen egy kozmetikai HIFU. Ez pedig röviden azt jelenti, hogy egy kozmetikai kezelést kaptunk kinyújtott hatással. Jobb esetben nem okoz károkat és hatásos is lehet de  akár visszafordíthatatlan károkat is tud okozni.

HIFU kezelés, jó kezekben

Nagyon nem mindegy az sem, hogy magas szakértelemmel rendelkező emberek keze alá fekszünk-e be HIFU kezelés során, hiszen ahhoz, hogy ez a fajta beavatkozás megfelelően megtörténjen, nemcsak megfelelő eszközök, de kellő körültekintés, tudás és tapasztalat szükséges. Ugyanis míg a modern technológiának köszönhetően az orvos-esztétikai HIFU gépeknél a károsodás 100%-ban kizárható, ez nem mondható el egyes kozmetikai asztali gépeknél. Komolyabb szépségcentrumok tekintetében nem foghat mellé, hiszen mint például mi is a Santemedbeauty-nál, garantáltan orvosilag is kiválóan működő gépekkel dolgozunk, melyek nem csak biztonságosak, de precízek is: akárcsak szakembereink! A világon sok helyen elérhető ULTRAFORMER III. Orvos-Esztétikai Kóreai HIFU Magyarországon csak a Santemedbeauty-ban elérhető.

Mi a különbség a kétfajta HIFU kezelés között?

Az orvosi HIFU kezelés során egy teljes arckezelés tekintetében 500-1200 fókuszált lövés kerül leadásra 3 mélységben: először 4,5, majd 3 és végül 1,5 mm mélyen, mindezt mátrix háló kialakításával azért, hogy megfelelő hatást lehessen elérni. A kozmetikai HIFU kezelés során azonban van, hogy csak 1 mélységben mindössze 120-300 fókuszált lövés kerül leadásra, az pedig igaz, hogy manapság vannak már 3 mélységben is használható kozmetikai HIFU készülékek, de azoknak se a frekvenciája, sem a hullámhossza nem megfelelő a várt eredmény elérésére. Fontos tudni még, hogy a HIFU kezelést 1 alkalommal szükséges elvégezni, hiszen 3-6 hónap alatt lesz a hatása teljes a szövetekben, mely utána akár 3-5 évig is tartja a hatását. Ha bárki nem megfelelő HIFU kezelés mellett dönt, akkor elképzelhető, hogy 1 éven belül többszöri ismétlést is fognak ajánlani neki: ez azonban borzasztóan káros, hiszen az újonnan alakult kollagén tartományt ebben az esetben megroncsolják!

Válasszon körültekintően !

 

  

Megosztás Facebook-on

ÍRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZÁS