Mit is jelent pontosan a végleges szőrtelenítés, hogyan zajlik, és milyen hatásai vannak? Cikkünkben körbejárjuk a témát:

Mi pontosan a végleges szőrtelenítés?

A végleges szőrtelenítés nevével találkozhattunk már úgy is, mint lézeres szőrtelenítés. Ez a fajta módszer szerencsére egy már mindenki számára elérhető, orvosilag is elfogadott módszer, mely segítségével nem csak eltávolítható, de tartósan meg is szüntethető a nem kívánt szőrzet a test valamennyi tájékán. Maga a végleges szőrtelenítés azon alapul, hogy irányított fény impulzusok hatására a szőrszálak gyökerét elpusztítják, mely miatt a későbbiekben nem lesz képes a növekedésre. Az első ilyen kezelést 1998-ban végezték a Massachusetts General Kórházban, azóta pedig a végleges szőrtelenítés meglehetősen elterjedt lett nem csak a világban, de hazánkban is.

A végleges szőrtelenítés lényege

A végleges szőrtelenítés a szelektív fototermolízis elvén alapul, melynek köszönhetően egy megfelelő hullámhosszú és impulzusú lézersugarat célzottan irányítanak egy kis területre úgy, hogy az a körülötte levő szövetet egyáltalán nem károsítja. A nálunk használt 808-as diódalézer technológia lényege ugyan ez: a lézersugarat célzottan juttatjuk el a szőrtüszőbe, ahol a festékanyagot termelő sejteket ezzel elpusztítjuk. Ezek a sejtek a kezelés hatására pedig nem termelődnek újra, így azt mondhatjuk, hogy a kezelés hatása végleges.

A végleges szőrtelenítés részletei

Mint ahogy fentebb is említettük, a végleges szőrtelenítés hatékonyan célozza meg a szőrtüszőben lévő melanocitákat anélkül, hogy a környező szövetek károsodnának. A lézer fénye ugyanis elnyelődik a szőrszálban és szőrtüszőben lévő melaninban, majd hővé alakul, így megnöveli a szőrtüsző hőmérsékletét. Mikor a hőmérséklet kellően magasra emelkedik, visszafordíthatatlanul károsul a szűrtüsző szerkezete, amely eltűnik a szőr természetes fiziológiai folyamatai során, így tartós szőrtelenítést érhetünk el. A gép, mellyel dolgozunk nem akármilyen, hanem korszerű orvos-esztétikai készülék, mely technológiája kivételes rugalmasságot biztosít a kezelésekhez, ezért a vendégek személyre szabottan a bőrtípusuknak megfelelő kezelést kapnak, mindezt fájdalommentesen.

A végleges szőrtelenítés működése

A végleges szőrtelenítés alapját adó dióda lézeres tartós szőrtelenítés minden bőrtípuson és bőrszínen eredményes, arról pedig már nem is beszélve, hogy a kezelés az erős hűtőrendszernek köszönhetően teljesen fájdalommentes! Alapvető tévhit, hogy világos szőrzetre nem alkalmas ez a szőrtelenítési forma, ám ez nincs így: mi ugyanis mindenféle szőrzetet kezelni tudunk az általunk használt 808nm-es hullámhosszal, ennek köszönhetően pedig se szőrszíntől, se elhelyezkedéstől nem függ a garantált hatás, legyen szó akár ajakról, szakállról, hónaljról, mellről, bikini vonalról, vagy akár a kar-láb és hátszőrről!

 

Megosztás Facebook-on

ÍRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZÁS