santemedbeauty

ORVOSI BEAVATKOZÁSOK

Botox, Hyaluron töltések, ajak nagyobbítás, szálazások, arc átstrukturáló kezelések, injekciós zsírbontás. Plasztikai műtétek konzultációja, arc

BOTOX TERÁPIA

neuromodulator (BOTOX) injekció

A botulinum toxin kis adagokban hatékony kezelési lehetőség mind patológiás mind esztétikai panaszok orvoslásban.

A homlokon a szemöldök között és a szem körül alkalmazott botox kezelés kiegyenlíti a finom vonalakat és ráncokat fiatalosabb megjelenést eredményezve.

A ráncokat két csoportra bontjuk, statikus és dinamikus.

A dinamikus ráncok a mozgatásra előtűnő vonalak a bőrön, melyek alaphelyzetben nem feltétlenül látszanak. A statikus ráncok azok, melyek nyugalmi állapotban is megjelennek, felületes vagy mély barázdák formájában a bőrön.

A botox kezelést követően a dinamikus ráncok szinte 100%-ban oldódnak, addig a statikus ráncok mélysége habár jelentős mértékben csökkenhet, előfordul, hogy teljes mértékben csak botox kezeléssel nem tüntethetőek el, ilyenkor kiegészítő terápiára, hialuronsavas töltésre lehet szükség a tökéletes eredmény elérése érdekében.

Amennyiben töltés során a botox a vérkeringésbe jutna, az a szervezetben semmilyen negatív hatást nem okoz, maximum a hatás erőssége csökkenhet. Ilyenkor további egységek beadására lehet szükség a későbbiek során.

A kezelést legtöbbször átlagos dózisban kezdjük, melyre az emberek 98% ugyanolyan mértékben reagál. Vannak, akiknek fokozni kell az egyszerre beadott dózis mennyiségét, vannak olyanok, akiknek hatástartam tart vagy hosszabb, vagy rövidebb ideig. És van a populáció körülbelül fél százaléka, akik immunisak a botox terápiára. Ezt a kezelés előtt kideríteni nem lehet.

A botox kezelés évente két-három alkalommal történő elvégzését követően hosszantartó, friss, fiatalos, üde megjelenés érhető el. A meglévő ráncok mélysége nagymértékben csökkenhet, és gátolja az újonnan képződő barázdák kialakulását. Amennyiben a kezelés elhagyása mellett dönt a páciens, úgy idővel visszatérnek a ráncok, barázdák.

A megfelelően alkalmazott botox terápia nem változtat az arc nem kezelt részének megjelenésén, vagy mozgásán. A kezeletlen izmok továbbra is rendeltetésszerűen működnek, a ráncokat minimalizálják, nem a kifejezéseket, így továbbra is természetesen fejezheti ki érzéseit.

A kezelést követően 3-4 nappal kezdődik a javulás, első hétre 70%, a második hét végére áll be a 100%-os hatás. A változás tehát nem radikális, hanem fokozatos. A kezelést követő apró pontok, duzzanatok általában a kezelést követő 4-5 óra múlva szinte észrevehetetlenné válnak. A kezelést követően a szabályok betartása mellett folytathatja mindennapi rutinját.

A botulinum toxin kiváló terápiás lehetősége a hiperhidrózisnak (kóros izzadás) és a krónikus migrén kezelésében is.

További felhasználási területei:

A szem alatti ráncok kezelése

Az úgynevezett narancshéj áll kezelése

A nyakon lévő húrok (platisma) kezelése

A tónusát vesztett dekoltázs kezelése

Kóros hónalj, kéz, talp izzadás kezelése (Nem csak a verejtékezés, a „szagok” is megszűnnek)

Az állív karakterizálása, úgynevezett “Nefertiti vonalak” elérése

Gyakori aforizmák, kérdések:

“Ha egy idő után abbahagyom, sokkal rosszabb lesz a megjelenés, mint előtte.”

– A megjelenés átmenetileg javul, a szem hozzászokik a módosult, esztétikusabb képhez, és mikor a hatás elmúlik 3-6 hónap után, az eredeti állapot lassan visszatér, ami valóban romlásnak tűnhet az addigi terapizált arcon. Rosszabb nem lesz semmiképp, egy idő után az eredeti állapot tér vissza.

“A botox egy halálos idegméreg”

-a terápiához szükséges mennyiség annyira kismértékű, hogy ha a véráramba kerülne annak 30-szoros dózisa, se történne semmi baj a szervezetben.

“Úgy fogok kinézni, mint a filmsztárok”

-a médiában látott eltúlzott esetek valóban megtörténhetnek, azonban egy jó szakember felhívja páciensei figyelmét a limitekre, vagy a túlzott beavatkozások iránti igényeket alapból elutasítja.

Számomra a cél mindig az, hogy a megjelenést olyan mértékben javítsuk, hogy a környezete csak érdeklődve álljon, mi történt magával, mennyire kipihentnek, mennyivel frissebbnek tűnik.

Ki merem jelenteni pácienseim 100%-áról, ha az utcán szembe jönne Önnel, egyikük sem tűnne természetellenesnek, nem mondaná meg, hogy terápián vettek részt az elmúlt időszakban. Csak frissebbnek, kisimultabbnak, fiatalosabbnak látná Őket. És ez a cél.

“A kezelés lárvaarcot okoz”

– Ez az állapot a páciens és az orvos KÖZÖS hibája legtöbbször, az ilyen megjelenéshez vezető terápiás kéréseket alapból elutasítom.

Mellékhatások lehetnek:

Fejfájás

Az injekció helyén fellépő fájdalom

Az injekció beadási helyén jelentkező bőrreakció

A szemhéj duzzanata

A szemhéj leesése

Hematóma

Ödéma

A mellékhatások nagy része elkerülhető a megfelelő alkalmazási technikával, ezért mindig hozzáértő szakemberrel végeztesse el a kezelést.

Kevesebb jelenjen meg

HYALURONSAVVAL TÖRTÉNŐ TÖLTÉS

A töltő anyagoknak 3 típusa van.

Hyaluronsav

Kalcium Hydroxyapatite gél alapú

Syntetikus, Poly-L-tejsav mikroszemcsés alapú

A hialuronsav az egyik legbiztonságosabb, lebomló, és oldható töltőanyag, melyet leginkább az arc, nyak dekoltázs területén szokás használni.

Egy vékony tű segítségével juttatjuk az anyagot a bőr különböző rétegeibe, mely segíti kitölteni a ráncokat, helyreállítani a fiatalos megjelenést, és volumenizálni, karakterizálni a tónusvesztett, petyhüdt, kontúrdeficites arcot.

A töltőanyagok felhasználási területei, illetve amin javíthatnak:

A vékony ajkakon

Kitöltik a kimélyült kontúr vonalakat

Volumennövekedést tudunk elérni az áll vagy középarc területén

Tompítja a száj körüli ráncokat

Eltávolíthatók a szem alatti karikák

Átalakítható az orr

Javítják a pattanások okozta hegeket

Karakteresebbé lehet tenni az áll és mandibulaívet

Mély homlokráncok (itt kiegészítő terápiaként a botok szóba jön)

Orca volumenizálása

Ajkak volumenizálása

Orrtól szájig terjedő redő (Nasolabiális redő)

Szájzugtól az állig terjedő redő (marionett redő)

Ajkak feletti radier ráncok (”cigi” ráncok)

Nemtől, kortól függetlenül alkalmazható, mind a férfiak mind a nők számára frissebb fiatalosabb megjelenés biztosít. A beadandó mennyiség függ az arc típusától a kezelni kívánt területekről, és amennyiben reális elvárásai vannak, az eredmény megdöbbentő lesz, annak legjobb értelmében.

A töltő anyagokat ott használjuk, ahol volumenhiányt tapasztalunk. Segít a megereszkedett bőr javításában, és csökkentik a ráncok mélységét. A töltő anyagok típusai széles skálán mozognak attól függően, hogy milyen területeket kezelését célozzuk meg.

A Hyaluronsav nedvességmegkötő tulajdonságú, volumenizálja, és hidratálja a bőrt.

Hogyan történik?

A hialuronsavas feltöltést járó beteg ellátás keretein belül végezzük. A kezelés kényelmes félig ülő helyzetben történik. A kezelendő terület kijelölését követően lokalizációtól függően érzéstelenítés jön, mely lehetséges krémmel vagy injekcióval, illetve vannak olyan hyaluronsavak, melyek maguk is tartalmaznak Lidocaint.

Az anyag bejuttatását követően a kezelt terület finom masszírozása következik, ezáltal eloszlatjuk a fillert, és csökkentjük az esetleges csomóképződést.

A kezelés után forró fürdőt, szaunát, intenzív testmozgást rövid ideig kerülni kell

Az anyag végleges formáját a beadást követő 2 hét után nyeri el.

A tartósság a kezelt területtől függően, 6 és 14 hónap között változik

Mikor alkalmas Ön hialuronsavas feltöltésre?

Arcán finom ráncok vagy mélyebb barázdák találhatóak

Ha laza, lógó, előreeső arcbőre van

Ha bizonyos arcrészleteit hangsúlyosabbá szeretné tenni

Ha reális elvárásai vannak

Hyaluronsav töltés - arc,Marionett, Nasolabial (Teosyal)

Hyaluronsav töltés - arckontúrozás /áll,állkapocsív, járomív/(Teosyal)

Hyaluronsav töltés - szem alatti karika(Teosyal)

Hyaluronsav töltés - ajak(Teosyal)

Skin Booster kezelés - hyaluronsavas kezelés belülről, intenzíven hidratálja a bőrt.

Javítja a bőr rugalmasságát és szerkezetét, fokozatosan fiatalít.

Juvederm Volite kezelés - mélyhidratáló kezelés célja, hogy a rugalmasságát, hidratáltságát és simaságát vesztett bőr visszanyerje korábbi minőségét.Egy vitamin koktél hialuronnal

Kevesebb jelenjen meg

BŐRFESZESÍTÉS – PDO, BIO és COG SZÁLAK

A PDO Thread lifting kontúr terápia egy olyan kezelés az arcon, tokán, felkaron vagy akár dekoltázson, hason, ami a megereszkedett bőr feszesítésére, fiatalítására alkalmas. A szálak polidioxanon, vagy más néven PDO anyagból állnak. A PDO Thread lifting szálak könnyen oldódnak, ezáltal biokompatibilisek, vagyis nem jelentenek veszélyt az élő szövetekre. Az eredet-megjelöléssel ellátott szálak emelése során az oldható szálakat finoman bejuttatjuk a bőr subdermális rétegébe.

A szálak „megragadnak” a bőr alján és felhúzzák azt, segítve a bőr teltségének fokozását, meghúzását és kontúrját a laza vagy megrepedő bőrben. Serkenti a kollagén termelést. PDO szálbefűzés kezelési területei között szerepelhetnek a szem, az arc, az orr, a száj, a nyak, az állkapocs és a környéki területek is.

különböző szálakat alkalmazunk, különböző területekre és igényekre.

Mono, Screw, Cog szállal történő teráia pl:

Szemöldök emelése COG szállal „róka szem/foxeye” illetve Orrcsúcs Cog szálas emelése

Miért érdemes a PDO Thread liftinget alkalmazni?

A PDO szálak emelésüknél fogva segítséget nyújtanak azon bőrfelületeknek javításában, amelyek megereszkednek. A PDO szálak befűzése a hagyományos facelift eljárások alternatívájaként használható, amelyek általában a bőr felesleges műtéti eltávolítását igénylik.

A PDO szálbefűzést különböző arcterületeken érdemes használni, úgymint:

– Orca

– Szemöldök

– A szem körül és alatt

– Nasolabial redők

– Nasojugal redők

– A száj körül

– Nyak

– Toka

Hogyan történik a kezelés?

A PDO Thread lifting terápia járóbeteg-ellátásként végezendő, a kezelés előtt felmérésre kerül a páciens bőrének állapota és részletes tájékoztatást kap az esetleges kockázati tényezőkről, meghatározásra kerül a szükséges szálak mennyisége és fajtája.

A kezelés megkezdésekor érzéstelenítő krémet vagy injekciót adunk, majd a páciens bőrének különböző rétegeibe kerülnek a PDO szálak. A szálak megragadják és felemelik a bőrt.

A teljes eljárás időtartama attól függ, hogy mely területeken kell kezelni, általában 20-45 percig terjedhet. A kezelés után véraláfutás léphet fel. Az arc fájdalmas és duzzadt is lehet a kezelés utáni első három-öt napon. A bőrnek enyhe behúzódása is előfordulhat, de ez általában az első napokban megszűnik. Az arc feszültsége körülbelül két hétig érezhető az eljárás után. A szálakat esetenként érezni lehet, tapasztalhatnak húzó, szúró érzést, de ez gyorsan elmúlik.

A gyógyulási folyamat elősegítése érdekében orvosa javasolhatja, hogy kerüljön bizonyos tevékenységeket. Mivel a PDO szálak megragadják és felemelik a bőrt az eredmények azonnal, a kezelés után észrevehetők lesznek. A szálak körülbelül kilenc hónapon belül felszívódnak az eljárás után. Mivel azonban a szálak stimulálják a kollagéntermelést, az eredmények még hónappal a szálak feloldása után is láthatóak. A fenntartott eredmények elérése érdekében hat-kilenc havonta ismételt kezelésekre lehet szükség.

Mire számíthatok egy konzultáció során?

Megbeszéljük a páciens korábbi műtéteit, kórtörténetét, a jelenleg alkalmazott gyógyszereit, valamint vizsgáljuk az általános fizikai és érzelmi állapotát. A bőr minőségét szintén kiértékeljük. Fotódokumentáció készítése, az eredmények előtte-utána nyilvántartása érdekében. A sebész meghatározza, hogy mi a legelőnyösebb beavatkozási forma az Ön számára, és mi segít elérni a kívánt eredményt.

A PDO szálak költségeit, előnyeit, a helyreállítási időt, a kockázatokat és a korlátozásokat szintén megvitatjuk.

Milyen előnyei vannak a PDO szálbefűzésnek?

A PDO szálak felszívódnak, visszafordíthatalan esemény nem történik, amely sok esetben megnyugtatók a páciensek számára. Kortol függetlenül bárkinek ajánljuk.

Ha észreveszi az öregedés jeleit a szem, az ajkak vagy az arc más területein, vagy amennyiben alternatívát keres a műtéti arc-emeléséhez, akkor a PDO szálak befűzése megfelelő kezelési lehetőség lehet.

A PDO Thread lifting előnyei:

– megemeli és meghúzza a bőrt

– növeli a kollagéntermelést

– javít a bőr külső megjelenésén

– nincs szükség bemetszésre

Kevesebb jelenjen meg

skin booster terápia

Ez a hyaluronsavas kezelés belülről, intenzíven hidratálja a bőrt.

Javítja a bőr rugalmasságát és szerkezetét, feltölti és fokozatosan fiatalít. A bőr középső rétegébe injektáljuk a keresztkötött hyaluronsavat, amely a súlya ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni. A fáradt bőrön alkalmazva a Skin Booster hyaluronsavas kezelés egy bőr alatti hidratáló feltőltés, amely helyreállítja a bőrben a vízegyensúlyt. Kisimítja a finom ráncokat elsősorban az orcákon, a nyakon, a dekoltázson és a kézfejen. Már az első kezelés után a bőre simább, ragyogóbb és rugalmasabb lesz.

A látványos eredmény érdekében 2 kezelés szükséges egymást követően 4 hetente . Az orvosi mélyhidratáció beindítja a fibroblaszt és kollagén termelést is, ezáltal a bőrfelszín tónusosabbá, simábbá válik és visszanyeri természetes fényét. Az eredmény tartósan feszes, természetes, ragyogó, hidratált bőr.

Kevesebb jelenjen meg
Megosztás Facebook-on

ÍRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZÁS